Doorgaan naar hoofdcontent

Bosklas 2021 woensdag 27oktober

 's Morgens bouwden we een boomhut. Het materiaal moesten we "kopen". Elk soort materiaal mochten we maar één keer gebruiken.

De boomhut mocht niet op de grond staan, we mochten geen lijm gebruiken (wel elastiekjes en touw), ze moest ook heel stevig zijn. Een beker gevuld met water moest erop kunnen blijven staan. De boomhut moest te bereiken zijn met een ladder. Het resultaat was knap.

's Namiddags deden we een natuurtocht in 2 groepen: de paddenstoelen en de spechten. We werkten met een vergrootglas, een zuurtegraadmeter en een kompas.

We wandelden terug naar de jeugdherberg waar de directeur, juf Elke, juf Ilse, juf Krizia en juf Lydia ons opwachtten. Juf Glendy zou bij ons blijven.

Ons avondmaal was ook overheerlijk: lekkere soep, frietjes met vissticks en appelmoes en een pudding als dessert.

We sloten de avond af met een quiz.

L5b (Zakaria, Yousouf, Aline en Maram)








Reacties

  1. Wij hebben genoten van ons bezoek aan jullie. Fijn om jullie in volle actie te kunnen treffen.
    Maak er nog 2 fijne dagen van. Veel plezier donderdagavond op de fuif.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

bosklas 2021 dinsdag 26 oktober

  We wandelden naar het bos van het domein Bokrijk. Daar leerden we over bomen en we zagen dieren: geiten en ook een stinkende bok, konijnen, een koe. In het bos speelden we vlaggenroof met kaarten. Daarna volgden we een workshop van koe tot leder. We maakten daar zelf met een stukje leder, een hamer, een “gaatjesmaker”, een soort knopjes een portemonnee. Even ontspannen in de speeltuin en terug richting Bokrijk. Daar kregen we de keuze om spelletjes in de herberg te spelen of om nog een wandeling naar de “Sahara” te maken. De jongens en meisjes die kozen voor de jeugdherberg speelden gezelschapsspelletjes en, omdat het een lekker weertje was, trokken ze ook terug naar buiten om daar basket-, volley- en voetbal te spelen. De groep van de Sahara werd na een mooie wandeltocht beloond met zandspelletjes in het koude zand en… een familie everzwijnen die in de verte voorbij renden. Wauw!!! Deze dag hebben we 12 kilometers op onze wandelteller staan. Een pluim voor onszelf! L6b

Bosklas 2021 maandag 25 oktober

 Met tranen in de ogen namen we afscheid van de ouders. Die traantjes verdwenen snel toen we aankwamen aan de "avonturenberg". Het parcours op de berg was heel fijn en het uitzicht boven op de top was spectaculair. Tijdens ons bezoek aan de mijnen kregen we heel wat informatie te horen over het ontginnen van steenkool. Het is een gevaarlijk werk: onze gids vertelde over een mijnramp waarbij heel wat mijnwerkers omkwamen. Het werk is niet alleen gevaarlijk, maar voortdurend horen de mijnwerkers ook veel lawaai: het geluid van enorme ventilatoren, geklop, drilboren,... Na het bezoek aan de mijn trokken we richting Bokrijk. Daar kregen we leuke kamers. We slapen met onze beste vrienden in de kamer. Het eten deze dag was alvast overheerlijk: groentesoep, spaghetti en chocolademousse als toetje. 's Avonds speurden we naar bosklaswoorden in een woordzoeker. Na een relaxatie was het richting bedje. Slaap lekker! verslag 6a (Ruben, Anthony, Dogan, Ervin, Edgar)

We tellen af!

 Beste iedereen,  nog 2 nachtjes slapen en we zijn ermee weg! Alle foto's kunnen jullie terugvinden op de Facebookpagina Bosklassen Berkenboom Ankerstraat . Wij hebben er alvast heel veel zin in! Jullie bosklasjuffen, Juf Topak, Juf Daisy, Juf Ilse, Juf Veerle, Juf Glendy, Juf Ingrid en Juf Anka